Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Friday, February 17, 2012

Apabila Anwar Ibrahim di 'kum kum' kan...............
Saya senyum sumbing apabila cybertroopers yang mungkin diupah Anwar ‘kantoi’ lagi membuat fitnah terhadap Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak. Begitulah balasan dari Allah SWT kepada mereka yang berniat jahat dan suka menabur fitnah…

Mungkin Anwar terlalu tertekan dengan kenyataan sendiri yang memakan diri ketika diwawancara Wall Street Journals pada 26 Januari lalu. Imejnya hancur teruk apabila pemimpin-pemimpin dan gerakan-gerakan Islam terkemuka seperti Hamas, Fatah, Ikhwanul Muslimin, golongan ulama di Indonesia serta ramai umat Islam mengecam ‘Imam Mahdi’ itu.

Sedang dia dihentam dari segenap keliling arah, tiba-tiba Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berikan ‘bola tanggung’, kononnya menegur Najib kerana hadirkan diri pada sambutan hari Thaipusam baru-baru ini. Maka menyalaklah puak-puak pembangkang menghentam Najib, khususnya YB Pas paling bodoh, Mahfuz Omar, yang menuduh Najib melakukan dosa syirik.

Sekonyong-konyong puak-puak itu terkedu seketika apabila Mufti Perak itu menyatakan rasa tersinggungnya atas kenyataannya itu diputar belit oleh media pro-pembangkang. Harussani menegaskan bahawa tindakan Najib itu tak salah pun dan tidak pun menggadai akidahnya sebagai umat Islam sebagaimana yang dikatakan Mahfuz dan konco-konconya…

Kemudian, timbul pula cybertroopers pro UMNO yang menyiarkan gambar Anwar yang diusung pada satu perayaan Ponggal. Lebih hebat, Anwar disaksikan seolah-olah menyertai upacara ‘pooja’ dan memakai ‘tandey’ di dahi! Tindakan bijak tersebut jelas mampu membuat Anwar pitam!

Maka kalutlah juak-juak Anwar mencari jalan untuk mengatasi masalah yang ‘memakan tuan’ itu. Niatnya mahu menyerang Najib – Thaipusam, tapi Najib selamat la pulak. Anwar pulak yang sangkut teruk dengan pesta perayaan ‘Ponggal’ itu. Sudahlah isu beri sokongan pada Israel belum selesai Anwar dibalun setengah mati, Allah turunkan bala percuma pulak dahhhh..!

Maka cepat-cepatlah cybertroopers Anwar buat cerita. Kononnya Najib pun pakai ‘tandey’ macam Anwar!

Tapi taktik tu tak menjadi apabila fitnah bergambar itu ‘kantoi’ dan dibuktikan ‘superimpose’! Sila lihat dibawah buktinya…

Kononnya Najib “ditandeykan”…

Gambar Najib disunting dari sini… lihat gambar yang dibulatkan…

Dan gambar “aci tukang tandey” itu disunting dari sini…

Memalukan bukan? Inilah cara puak-puak Pakatan Haram selama ini. Setiap kali ‘kantoi’ memfitnah kita kemukakan segala bukti dan fakta. Tapi, rakan-rakan kita di seberang sana memang tegar dengan Anwar. Mereka lebih suka pemfitnah dari penegak keadilan. Anwar yang memuja Israel itu juga yang ‘disembah’ siang dan malam…

Kadangkala, saya rasa sedih dengan sikap rakan-rakan kita di sebelah sana. Mereka mempunyai mata untuk melihat, tapi mereka ‘buta’. Mereka punya telinga untuk mendengar, tapi mereka ‘pekak’. Mereka punya akal, tapi mereka lebih memilih untuk menggunakan kepala lutut untuk berfikir.

Firman Allah menjelaskan golongan itu seperti haiwan, malah lebih teruk! (..ulaaika kal an’aam, bal hum adhal..). Saya tetanya-tanya bilakah hidayah Allah itu akan hadir dalam jiwa mereka dan semoga mereka sedar tentang kelemahan yang ada serta kembali ke pangkal jalan selagi belum terlambat. Insaflah wahai saudaraku…

Saya tidak menyatakan bahawa UMNO dan BN itu sempurna kerana tiada yang sempurna di dunia ini melainkan Allah SWT. Memang ada kelemahan dan kelemahan itu sedang diperbaiki dari masa ke semasa. Sebab itulah Najib gesa transformasi.

Transformasi bukan reformasi. Transformasi itu dibuat untuk islah, manakala reformasi dibuat untuk menjahanamkan pihak lain. Najib lebih gemar membuat perubahan dengan membina dan berbeza dengan pendekatan Anwar yang lebih gemar mengikut cara Yahudi yang mahu berkuasa dan meruntuhkan pihak yang lain.

Justeru, sudah-sudahlah berfikiran negatif. Marilah bersama kami. Janganlah buat fitnah dan malukan diri sendiri macam di atas tu lagi. Ia mampu menjatuhkan maruah sendiri saja. Jom transformasi, tolak reformasi!


Anwar Menari…Mohd Nur Manuty Tepuk Tangan

By : dukeofmontecristo

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP