Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Tuesday, December 21, 2010

Syyyyy!!! Dialog Adik Abang

Kenapa Azmin sanggup datang merayu-rayu suruh tarik balik segala laporan salah laku ke atas si Dajal tu sebelum memberi amaran sekiranya saya berdegil dalam masa 48 jam Anwar akan arahkan KPN Tan Sri Rahim Noor menangkap saya, mujurlah Allah swt, memberikan sifat degil yg bertempat dalam jiwa ini demi menyelamatkan agama, bangsa dan negara. Saya jawab "NO".

Saya masih ingat pada suatu petang selepas hampir dua minggu surat saya dikeluarkan Azmin datang mencari saya di rumah mak, ketika itu dia datang bersama barua saksi palsu dia Datuk Sng Chee Hua, dibiarkan Datuk Sng berbual dengan arwah bapa saya dan dia mengajak saya naik ke bilik saya di tingkat atas, dalam perbualan tersebut, dia (Azmin) punya merayu bagai nak gila.

Kalau selama ni dia begitu angkuh dengan adik beradik dan sukar untuk berbual mesra bersama kami, tapi petang tersebut seolah-olah dia baru dapat skrip lakonan dari Juburin, masih terngiang-ngiang di telinga kerana perkataan tersebut dia tak pernah sebut seumur hidupnya. Dia kata:-

Azmin Ali : I love u as my sister, n now I need your help, kau pls tukar semua statements kat polis, nanti aku ajar apa nak cakap, yg selebihnya boss aku uruskan dgn Rahim Noor, Anwar nak kau cakap kat polis yg kau tak nampak kereta Nalla Daimler WBW 37 ambik Shida (isteri Azmin) kat Bangsar Shopping Complex gi condo Tivoli Villa dgn Anwar dan Anwar nak kau bacakan satu draf yg dia buat for u to muncul kat TV, n kau buat-buat nangis menyesal buat tuduhan ni, sebab kau mesti cakap yg kau dah diupah, ada certain nama nanti Anwar bagi.
Anwar mahu saya buat mcm Ustaz Ashaari al Qrqam bila muncul di TV. Astarafilulahhilazim. Saya pandang muka dia tepat. Sedih yg tak terhingga abang dari satu ibu, satu bapa cukup dengan pelajaran agama tergamak menghalalkan kemungkaran isterinya bersama boss durjana.

Ummi Hafilda :Sorry Min, I can't, tak boleh, aku tak boleh tarik balik apa yg aku dah bagi tau dalam surat aku. Aku tak nak muncul kat TV, mcm tak de maruah diri. Dah buat tiba-tiba tarik balik, gila apa pandangan orang pada aku semata-mata kerana duit. No way Min sorry n mcm mana aku nak nafikan pasal kereta Nalla tu, sebab gambar aku dah bagi dalam laporan aku tu,
Ketika itu dia masih berlembut, cuba memujuk

Azmin Ali :Tak pe, kau pikir masak-masak dan kita jumpa nanti kat Restoran Seri Melayu, kat bilik VIP. Boss aku nak cakap, dia ada imbuhan untuk kau malam nanti. Duit n projek.
Saya sebak sambil berkata;

Ummi Hafilda :Min, duit bukanlah segalanya. Kau tau bini kau mcm tu n yet kau nak suruh aku bersubahat. Kau gila Min. I can't, sorry tak boleh.
Saya menjadi begitu marah yg amat sangat. Terus menelefon Kak Long dan Kak Lang bertanya pendapat. Mereka juga turut terperanjat, tetapi menyerahkan kata putus pada saya, jalan mana yg saya bakal pilih.

Pada mulanya saya keberatan pergi ke Restoran Seri Melayu, tetapi diasak beberapa kali menerusi telefon dengan nada berbau ugutan.

Azmin Ali :Boss (Anwar) suruh kau datang, kalau tak dia naik angin nanti, dan aku tak guarantee apa jadi selepas tu.
Saya gagahkan hati melangkah pergi dengan pelbagai perasaan sedih dan marah. Apakan daya saya tiada kuasa. Cuma semangat jiwa yg begitu berkobar-kobar. I dont care, saya tak peduli kali ni. Apa jadi pun jadilah. Tekad yg begitu kental.

Di Restoran Seri Melayu, bukan main lagi dia datang bersama barua Datuk Sng dia n the geng, merayu sekali lagi, dia tawarkan wow cukup-cukup lumayan dia kata even Boss akan bantu bagi any projek kat kau plus cash.

Dengan nada marah saya cakap;

Ummi Hafilda :Kau boleh hidup dengan duit lendir but not me.
then teringat lagi kata-kata angkuh dia;

Azmin Ali :Kalau kau masih degil, u will face the consequences, Boss aku rapat dgn Rahim Noor, nanti kita tangkap kau dibawah ISA, aku bagi masa kat kau 48 jam otherwise... sorry.
Saya pandang muka dia;

Ummi Hafilda :Tak pe lah kalau itu qadak aku, aku terima. Tapi, nak bersubahat atas benda yg mungkar dan jijik tidak sekali. Kita tengok min apa jadi. Abah seorang guru agama tapi kau boleh halalkan benda-benda mcm ni. Aku tak faham Min. Kau kena nasi kangkang agaknya.
Azmin Ali :Shut up! Kau sape nak ajar aku. Bodoh sombong. Orang nak bagi kau senang, kau nak cari pasal pulak.
Saya terus beredar dengan perasaan yg begitu mengelodak marah dan terus ke rumah Kak Long menceritakan segalanya. Itulah kali terakhir saya berjumpa dengannya sebagai abang dan adik.

Selepas itu seperti yg diugut dan kerana kedegilan saya untuk tidak tunduk kepada kehendak manusia durjana bernama Anwar, akhirnya membawa kepada penangkapan saya dan mangsa liwatnya sebelum ini iaitu Azizan Abu Bakar yg juga pemandunya pada 17hb ogos, 1997.

Itu adalah sebahagian rentetan peristiwa yg tidak akan saya lupakan hingga ke akhir hayat demi agama saya, bangsa saya, negara saya, maka saya rela ditangkap dengan begitu hina dan menakutkan. Amat dahsyat seolah-olah mengepung dan memburu penjenayah yg paling dikehendaki seperti Kalimutu atau Botak Chin suatu ketika dulu. Siap dengan M16 beb, kalau tak kuat iman dah terkencing, terberak dalam seluar, namun sepanjang jalan ke Bukit Aman dalam kereta polis selepas ditangkap saya membaca has bu naullah hi wak nik mal wakil, Allah adalah sebaik-baik penolong dan pelindung. Itulah kekuatan saya, di mana saya terus didera dari 12 malam hingga ke subuh tanpa henti secara mental dan kasar untuk mendapatkan pengakuan bersumpah palsu saya dan Azizan ketika itu.

Ummi Hafilda :Kau memang anjing Anwar, insyaAllah kalau kau masih tak bertaubat dan memohon ampun kepada kami semua yg dizalimi mcm Azizan, aku, Saiful, Dr. Mahathir, aku rasa doa- doa orag teraniaya tiada hijab langit dan bumi, kau akan terima padahnya yg lebih dahsyat lagi.
Kenapa dia tak nak mengaku bahawa teori konspirasi yg dimomokkan selama ini adalah amalan kotor dia dan Azmin, bukannya Dr. Mahathir atau musuh-musuh politiknya yg lain.

Ummi Hafilda :Yg konspirasi tu engkau Anwar alJuburin, kau yg conspired dgn Azmin suruh aku tarik balik laporan. Kau suruh upah aku dengan imbuhan. Kau jugak yg konspirasi dengan puluhan polis tangkap aku dan Azizan. Kau jugak yg bawak saksi-saksi palsu untuk gugat kredibiliti aku. Kau jugak yg conspired dgn semua peguam terbalikkan semua fakta dan bukti sampai jadi caca merba dibuatnya. Kau jugak berjaya mendapatkan pelbagai surat palsu dan akuan melalui tekanan pihak polis ketika itu.

Hai tak tau lah setan apa dalam badan kau ni? Kesian Dr.M ditelanjangkan di seluruh dunia dengan teori konspirasinya, sedangkan bertahun-tahun kau ditatang seperti anak emas dalam dulang emas oleh Dr.M ketika itu, sehinggakan siapa pun tak boleh kutuk Anwar atau bercakap buruk tentang kau. Punyalah taksubnya Dr.M kat setan ni satu ketika dulu.
Itu pun orang tak nampak lagi siapa yg benar, siapa yg salah sehinggakan surat saya juga telah dibuang ke tong sampah apabila diserahkan oleh Datuk Aziz Samsudin, namun rakyat msia juga harus berterima kasih kepada bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan kerana melalui penyiasatan yg rapi serta bukti-bukti kukuh yg diperolehi di rumah Nallakarupan melalui tips maklumat yg diberikan di dalam surat laporan saya serta segala perbualan rakaman yg dijalankan selama 6 bulan di persembahkan kepada Dr. M ketika itu, barulah beliau tersentak dan tersedar dari lamunan mimpinya yg begitu agung terhadap alJuburin ini.

Maka kali pertama saya dipanggil oleh Dr.M ialah setelah hampir setahun surat saya dikeluarkan iaitu pada 26hb Ogos 1998, iaitu 6 hari sebelum Anwar dipecat, untuk mengesahkan bahawa sayalah penulis salah laku TPM ketika itu dan juga memastikan beberapa perkara di dalam surat pertuduhan saya itu.

Pertemuan berlaku hampir 45 minit di kediaman rasmi Perdana Menteri ketika itu iaitu di Sri Perdana, insya'Allah akan saya terbitkan buku khas segala semua intipati cerita dari A to Z termasuk segala perbualan saya dengan Dr.M di malam yg penuh bersejarah itu. Seorang PM yg begitu hebat mahu mendengar sendiri isi hati dari insan yg kerdil ini. Manakan mungkin dapat berkonspirasi dalam masa 6 hari melibatkan lebih 100 saksi, kalau nak menipu tak semudah itu. Gunakan lah aqal bila bercakap.

Itulah pertama kali Dr. M mengenali saya, dan kali kedua pertemuan dengan beliau ialah pada 1hb Sept 1998 sehari sebelum alJuburin dipecat, juga berlaku di Sri Perdana bersama semua Menteri-menteri Besar untuk mereka bersoaljawab dengan saya setelah bukti-bukti diperkukuhkan oleh pihak polis Bukit Aman.

Bersambung , tungguuuuu.......................

Syukur negara dikurniakan dengan pegawai atasan polis yg tinggi imannya seperti Tan Sri Musa Hassan, ketika itu dia hanya memegang jawatan sebagai SAC II kalau tak silap saya. Dia begitu amanah, jujur dan berdedikasi serta tegas dalam menjalankan tugasnya. Walaupun dia dipanggil 3x oleh Aljuburin di pejabatnya untuk menutup kes dan penyiasatan, tetapi Tan Sri bertegas dengan membawa alQuran, dia mengatakan di dunia saya lepas tetapi di akhirat nanti saya berjawab. Begitulah hebatnya seorang Islam yg addin tidak tunduk dan gentar kepada tekanan dan ugutan orang atasan (Anwar). Dia memang anak jantan (Maaf Tan Sri). Anak orang beriman, Tan Sri Hassan Azahari. Selayaknya dia dilantik sebagai Ketua Polis Negara oleh Tun M. Sememangnya tiada unsur konspirasi di antara saya dan Tun, semuanya berlaku di atas kehendak Ilahi.

Saya sendiri tidak menyangka surat yg saya tulis bagi tujuan peribadi untuk tatapan Tun sahaja akhirnya telah mengundang satu keadaan paling kontroversi di atas muka bumi yg bertuah ini, sesuatu yg tidak dijangka apatah lagi bila Tun mengeluarkan kenyataan di semua media dan tv, sehari selepas saya ditangkap dengan kenyataan seperti berikut :-

"HANYA ORANG BODOH DAN GILA SAHAJA AKAN PERCAYA ANWAR BERPERANGAI SEDEMIKIAN RUPA"

Begitulah taksubnya Tun membela si Anwar ketika itu sebelum pihak polis berjaya membuktikan segala pertuduhan saya mempunyai asas yang kukuh serta bukti-bukti yang nyata bagi beliau untuk didakwa. Amin.

Kenapa lantik sampai 13 lawyer? Kecuali ORANG PENIPU JE, yg takut menghadapi pertuduhan dan kebenaran, apatah lagi nak berlawan dengan Ummi dan Azizan, insan biasa yg tak punya kuasa. Ha..ha.. takut jugak kau dengan aku ya. Masa kau ada kuasa sedap je kau lanyak aku gunakan polis, ambik kau, bila kena heret ke mahkamah, mengelupur mcm cacing kepanasan.

Sedangkan Presiden Clinton, sama timing kena tuduh dengan kau kerana skandal seksnya dengan Monica Lewinski, hanya melantik dua lawyer je. Seorang Presiden dari kuasa besar di dunia pun tak de akal kelentong mcm kau, yg akhirnya bila diasak bertubi-tubi, dia terpaksa menyerah kalah dengan mengaku "YA" berlakunya keadaan itu, dan sanggup buat live telecast keseluruh dunia memohon ampun kepada isterinya dan seluruh rakyat Amerika. Kita yg tengok pun terharu, orang Yahudi pun tau rasa malu, bersalah dan berdosa. Perasaan marah rakyat menjadi reda, kerana kita manusia, bila buat silap pohonlah ampun kepada tuhan dan orang yg kita zalimi.

Ini tidak, bermati-matian menegakkan benang yg basah dengan cara yg paling tak bertamadun dan paling kotor sehingga mengheret nama-nama yg tak berdosa kekancah hina mcm Tun M, Tan Sri Musa, Peguam Negara, Azizan, aku, dll musuh politik kau. Tak ke berapa banyak dosa tu, memecah belahkan umat, membuat fitnah yg dahsyat, menghuru-harakan negara semata-mata nak tutup dosa. Hai tak tau lah kerak keberapa neraka kau ni. Orang lain pun jahat jugak, tapi tak de lah jahat sampai nak mampus 64 tahun, tak tobat-tobat, agaknya pelesit kategori kelas pertama agaknya dalam badan kau ni.

Bersambung , tungguuuuu.......................



Cabutan dari : Ummi Hafilda Blogspot - Srikandi7

1 comment:

Popular Posts

Recent Posts

About Me

My photo
Seorang Melayu Muslim yang dapat membezakan antara kehidupan seribu tahun lampau dengan kehidupan hari ini dan kini tinggal di daerah dan negeri di mana keturunan bukan Melayu menguasai politik, ekonomi, hartanah dan pendidikan.

Blog Archive

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP