Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

Tuesday, March 23, 2010

Anwar lari ke London cari sokongan

Dalam Restoran Garden Winter di Hotel Landmark di London di satu pagi Jumaat, ahli politik dan aktivis Malaysia duduk bersama ahli parlimen Britain berbincang halatuju gerakan pembangkang sekiranya Datuk Seri Anwar Ibrahim disabitkan dengan kesalahan liwat.

Anwar (kiri), pula tidak merasa risau berdepan dengan kemungkinan dijatuhkan hukuman dalam penjara.

"Jika saya dipenjara, kami pasti akan menang dalam pilihan raya akan datang," katanya berseloroh dengan Jeremy Corbyn (kanan), yang merupakan ahli parlimen Islington North dari parti Buruh.

"Apakah anda mengatakan ianya lebih baik jika anda berada dalam penjara?" balas Corbyn dan sekaligus menggamatkan suasana di situ.

Corbyn telah memfailkan usul di Parlimen British untuk mendesak pihak berkuasa Malaysia supaya menggugurkan tuduhan liwat terhadap Anwar.

Kehadiran Anwar di London akan meningkatkan lebih banyak sokongan dari ahli parlimen Britain di mana beliau akan muncul dalam wawancara dengan BBC pada hari Isnin untuk menarik simpati dan tekanan masyarakat antarabangsa terhadap kerajaan Malaysia supaya menggugurkan tuduhan liwat terhadapnya.

malaysiakini

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Me

My photo
Seorang Melayu Muslim yang dapat membezakan antara kehidupan seribu tahun lampau dengan kehidupan hari ini dan kini tinggal di daerah dan negeri di mana keturunan bukan Melayu menguasai politik, ekonomi, hartanah dan pendidikan.

Blog Archive

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP